ممکن است به نظر شما کاشیکاری کاری راحت به نظر بیاید، آنقدر آسان که فکر کنید میتوانید از پس آن برآیید. حتی اگر اندک تجربهای در این زمینه داشته باشید، با رعایت چند نکته و پیروی از مراحلی که در این مقاله ذکر شده، میتوانید خودتان دست به کار شوید.
اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید میتونید در قدم اول میتوانید قیمت نصب کاشی را در شهر خودتان بپرسید. مثلا اگر به دنبال سرامیک کار در تهران باشید میتوانید سفارش نصب سرامیک ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.
مرحله اول، آماده سازی:
اگر میخواهید کفپوش را روی سطح نصب کنید، بایستی از قبل مطمئن باشید که سطح موردنظر تمیز و عاری از هرگونه گردوخاک باشد. برخی از پستی بلندی و ناصافیها را میتوان با استفاده از مواد مختلف هموار کرد. اگر میخواهید که روی کفپوش چوبی کار کنید، بایستی دقت کنید که کف حدود یک و نیم اینچ ضخامت داشته باشد. اگر ضخامت کف این اندازه نیست، از تختههایی کمک بگیرید تا ضخامت کف را به اندازهی موردنظر برسانند. این تختهها معمولا 1.4 یا 1.2 اینچ ضخامت دارند. هرگونه روغن، گریس و یا بتونه و درزگیر را از روی سطح بزدایید و سطح را با تراشیدن و سنباده کشی هموار کنید.
مرحله دوم، طراحی کف:
برای اینکه نتیجه کار تمیز از آب دربیاید، باید برای کف و نحوهی چیدمان کاشیها روی آن، طرح مناسب داشته باشید. با استفاده از گچ، خطوطی را رسم کنید تا با زاویه نود درجه به مرکز اتاق برسند. یادتان باشد که این امر همیشه میسر نمیشود و کاملا به شکل اتاق بستگی دارد. بعد از اینکه مشخص شد از کدام قسمت باید شروع به کار کنید، کاشیها را به همراه فاصله دهندهها روی کف بچینید تا به دیوارها برسید. از قسمت مرکزی اتاق شروع به کار کنید. اگر فاصله بین آخرین کاشی و دیوار بیش از نصف یک کاشی شد، بایستی فاصله را تنظیم کنید. اگر طراحی و نحوه قرارگیری کاشیها موردپسندتان واقع شد، حالا وقت این است که مرحله بعدی را شروع کنید.
مرحله سوم، ترکیب ملات:
مواد مخصوص ملات را در دمای مناسب بین 50 تا 70 درجه فارنهایت قرار دهید. سپس ملات را با مقدار کافی آب مخلوط کنید تا غلظتی مناسب حاصل شود؛ نه خیلی روان و نه خیلی سفت. با توجه به نوع ملات مصرفی، به آن به میزان کافی زمان دهید تا مواد ملات با آب به درستی ترکیب شوند. دقت کنید که تا سی دقیقه بعد از مخلوط کردن، از ملات استفاده کنید. بعد از اینکه شروع به استفاده از ملات کردید، دیگر به آن آب اضافه نکنید زیرا باعث میشود که مخلوط رقیق گردد و کارای لازم خود را ازدست بدهد. دقت کنید که نوع ملات و میزان استفاده از آن در کاشیها و بسترهای مختلف، متفاوت است.
مرحله چهارم، استفاده از ملات:
با استفاده از سمت صاف ماله، از ملات استفاده کنید و با زاویه 45 درجه آن را به روی سطح موردنظر به صورت یکدست بمالید. این الگو را به صورت عمودی تکرار کنید تا ملات همهجای سطح پخش شود. از میزان مناسبی ملات استفاده کنید تا در 15 دقیقه آینده کاشیها نصب شوند.
مرحله پنجم، اتصال کاشیها:
کاشی را روی ملات گذاشته و با یک حرکت چرخشی آن را بچسبانید. با یک چکش پلاستیکی به آن ضربه بزنید تا سرجای خود فیکس و محکم شود. اجازه دهید که به مدت 24 ساعت کاشی روی ملات خشک شود. در این مدت روی آن قدم نگذارید. دقت کنید که کاشیها یک دست در جای خود قرار بگیرند و از فاصله دهنده بین آنها استفاده کنید. آخرین ردیفی که اضافه میکنید باید کاشیای باشد که نیاز به برش دارد. اضافات چسب را نیز از روی کف بزدایید.
مرحله ششم، برش کاشی (در صورت لزوم):
اگر لازم است کاشیها را با استفاده از اره برش دهید. با مداد قسمت موردنظر را علامت زده و سپس شروع به برش کنید.
مرحله هفتم، بندکشی:
دوغاب را با توجه به دستور کارخانه سازنده تهیه کنید و دقت کنید که نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق باشد. آنقدری دوغاب تهیه کنید که در بیست دقیقه آینده استفاده شود. دوغاب را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود و رنگی مشخص بدست آید. اجازه دهید تا به مدت پنج دقیقه دوغاب استراحت کند سپس دوباره شروع به مخلوط کردن آن بکنید. فاصله دهندهها را از بین کاشیها خارج کنید و با استفاده از ماله مقدار مناسبی از دوغاب بین کاشیها بریزید. با استفاده از اسفنج مقادیر اضافی را بزدایید و بعد از خشک شدن کامل، با استفاده از یک پارچه خشک سطح را تمیز کنید.
مرحله هشتم، درزگیری(اختیاری):
برای اینکه نتایج بهتری حاصل شود، تا 72 ساعت بعد با مادهی درزگیر، درزها را بپوشانید. این کار باعث میشود که آب به زیر کاشیها نفوذ نکند. مقادیر اضافه درزگیر را با پارچه خشک تمیز کنید.