ویژگی های سنگ ساختمانی خوب
ویژگی های سنگ ساختمانی خوب
سنگ ساختمانی یکی از اصلیترین و پرهزینهترین محصولات مورد مصرف در صنعت ساختوساز در کل جهان است. سنگهای طبیعی دارای گستردگی بالایی از نظر طرح، رنگ و جنس سنگ هستند که همین امر موجب شده تا سلیقهی تمامی افراد جامعهی بشری را پوشش دهد سنگهای طبیعی را میتوان در انواع رنگ و طرح بدست آورد بطور مثال سنگهای ساختمانی درای زمینهی رنگی مشکی، سفید، آبی، قرمز، زرد، شکلاتی، گردویی، کرمروشن، کرمبژ، عسلی و غیره هستند و نیز بسیاری از آنها هم دارای طرحهایی هستند و به صورت بوکمچ و فورمچ بکار میروند و اما بحث اصلی ما که در این متن به آن میپردازیم برسی ویژگیهای سنگ ساختمانی خوب و این که ما چگونه میتوانیم سنگ طبیعی باکیفیت و مناسب هرقسمت از ساختمان را انتخاب کنیم همانطور که میدانید از سنگهای طبیعی در بسیاری از قسمتهای سازه همچون نما، دیوارهای داخلی، کانتر و کابینتها، کفپوش قسمتهای مختلف و پلهها استفاده میشود پس آگاهی داشتن نسبت به سنگها برای شما که بدنبال انتخاب و خرید سنگ ساختمانی میگردید لازم و ضروری است ما به شما توصیه میکنیم که برای کسب اطلاع از سنگ مناسب هر قسمت و ویژگیهای آن تا پایان متن همراه ما باشید.
ویژگیهای سنگ مناسب نما چیست؟
سنگ نمای ساختمان باید از ویژگیهای بسیاری برخوردار باشد ما در این قسمت ابتدا آنها را برای شما نام میبریم سپس به برسی آنها و معرفی سنگهای مناسب آن میپردازیم.
⦁ استحکام و مقاومت فشاری بالا.
⦁ جذب آب پایین.
⦁ مقاوم در برابر تابش آفتاب و اشعههای حاصل از آن.
⦁ در برابر بارش اسیدی مقاوم باشد.
⦁ دارای چسبندگی بالایی به ملات باشد.
⦁ متناسب با آن شرایط آبوهوایی باشد.
⦁ سنگ دارای وزن پایینی باشد.
⦁ مقاوم در برابر تغییرات دمایی هوا باشد.
بر اساس موارد گفته شده بهتر است از سنگ تراورتن برای این قسمت استفاده کنید زیرا این سنگ برخلاف سایر سنگها آهکی رسوبی بوده و سنگی دارای تراکم کمتر و متخلخل است وجود این تخلخل در سنگ باعث شده تا این سنگ به انتخابی هوشمندانه برای نمای سازه تبدیل شود تراورتنها دارای تنوع رنگی بالایی هستند و همهی سلیقهها را پوشش میدهند و از جهت کیفی وجود حفرات نامنظم (تخلخل) در سنگ باعث شده تا این سنگ از جرم کمتری برخوردار باشد و همچنین چسبندگی بالایی به ملات داشتهباشد که احتمال شلشدن و سقوط سنگ به حداقل میرسد و نیز این سنگ جذب آب پایینی دارد و نیز از مقاومت خوبی در برابر شویندههای شیمیایی و بارش اسیدی برخوردار است همچنین این سنگ برخلاف بسیاری از سنگها که در اثر تابش آفتاب تیره شده و یا رنگ خود را از دست میدهد این سنگ تحت تاثیر آن جلوهی خود را از دست نمیدهد.
با این وجود با هم افرادی هستند که میخواهند از سنگهای مرمریت و یا گرانیت برای سنگ نما در ساختمان استفاده کنند که اصلا توصیه نمیشود زیرا این سنگها در پشت خود میزان حفره و تخلخل کافی نداشته و چسبندگی پایینی به ملات دارند و احتمال لق شدن و سقوط سنگ وجود دارد و همچنین این سنگها در اثر تابش افتاب و بارش اسیدی مقاومت کمی دارند و در اثر آن جلوه و زیبایی خود را از دست میدهند.
سنگ مناسب دیوارهای داخلی چه ویژگیهایی دارد؟
سنگهایی که برای دیوارهای داخلی سازه استفاده میشوند از نظر ساختاری با سنگهای نما متفاوت هستند اما این بدین معنا نیست که نمیتوان از تراورتنها برای این قسمت استفاده کرد.
⦁ دوام و استحکام بالا.
⦁ جذب آب پایین.
⦁ چسبندگی به ملات.
⦁ صیغل پذیری خوب سنگ.
⦁ هماهنگی زمینهی رنگی آن با سنگ کفپوش.
دیوارهای داخلی ساختمان همچون نما در معرض تابش و بارش اسیدی نیستند و همچنین در قسمتهای داخلی تغییرات شدید دمایی نیز وجود ندارد پس میتوان در این قسمت برحسب نوع سلیقه خود سنگی را انتخاب کرده و بکار ببرید.
ویژگیهای سنگ مناسب کفپوش چیست؟
سنگهای کفپوش غالبا در معرض رفتوآمد قرار دارند و باید سنگی که انتخاب میشود دارای استحکام بالایی باشد.
⦁ سنگی دارای استحکام و مقاومت فشاری بالا.
⦁ سنگی با مقاومت سایشی خوب.
⦁ جذب آب پایینی داشته باشد.
⦁ چسبندگی بالایی به ملات داشته باشد.
⦁ سنگ انتخابی باید از ضخامت حداقلی 2 سانتیمتر برخوردار باشد.
⦁ سنگی مقاوم در برابر شویندههای شیمیایی باشد.
سنگهای مرمریت و یا سنگهای گرانیت که سنگهای متراکم هستند بهترین انتخاب برای سنگ کف ساختمان محسوب میشوند زیرا این سنگها دارای مقاومت فشاری بالایی هستند و حتی از آنها میتوان در پارکینگ نیز استفاده کرد این سنگها دارای تنوع رنگی بالایی نیز میباشند که شامل: سفید، مشکی، قهوهای، قرمز، صورتی، آبی و غیره است و نیز این سنگها در ابعاد مختلف به صورت مربع و مستطیل فراوری میشوند.
چه سنگی مناسب پله است؟
سنگهای پلهای که داخل ساختمان استفاده میشوند با آنهایی که خارج از ساختمان استفاده میشوند متفاوت هستندو ما در این متن به برسی انها میپردازیم.
پلههای داخل ساختمان باید:
⦁ مقاومتسایشی و فشاری بالایی داشتهباشد.
⦁ دارای صیغل و سابپذیری خوبی باشد.
⦁ جذب آب پایینی داشتهباشد.
⦁ مقاومت بالایی در برابر مواد شوینده داشته باشد.
پلههای خارج از ساختمان باید:
⦁ مقاوم در برابر تغییرات دمایی باشد.
⦁ سنگی محکم و با دوام باشد.
⦁ دارای سطحی تیشهای باشد که لغزندگی را کاهش دهد.
⦁ جذب آب آن کم باشد.
⦁ در برابر تابش آفتاب نیز مقاوم باشد.
مرمریتها و گرانیتها و سنگهای چینی از بهترین انتخابهای این قسمت ساختمان هستند زیرا این سنگها دارای سابپذیری بالایی هستند و از دوام و مقاومت بالایی نیز برخورداراند.
لطفا به استلار امتیاز دهید
رتبه صفحه شما:
دیدگاهی ثبت نشده است
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: